Slow roast koffie

De meeste koffie die u kent is gemaakt van koffiebonen die op moderne, snelle en goedkope wijze zijn gebrand. Een andere, en meer ambachtelijke techniek om de koffiebonen te bereiden is het zogenaamde roosteren. Eigenlijk is dit een vertraagde vorm van branden, vandaar dat vaak de term slow roasting wordt gebruikt.

Wat is er zo bijzonder aan slow roast koffie?
Doordat het proces van roosteren langer duurt dan het gebruikelijke koffiebranden, krijgen de smaken die in de koffieboon zitten meer tijd om vrij te komen. Het is een ambachtelijke manier van koffiebranden die eigenlijk een beetje vergeten is doordat de meeste consumenten vooral goedkope koffie willen. Hierdoor hebben koffiebranders in de loop der jaren steeds snellere manieren ontwikkeld om koffiebonen te branden. Een steeds groter wordende groep koffieliefhebbers ontdekt echter de laatste tijd de rijke en unieke smaak van slow roast koffie. En precies daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres!

CoffeeUnique slow roast koffie: smaak tot in het kleinste detail
In de koffiebranderij worden de koffiemelanges van CoffeeUnique ambachtelijk geroosterd, maar wel met de modernste technieken. Dit gebeurt met passie, gevoel voor smaak en detail, wat al begint bij de brandtemperatuur. Industriële koffiebranderijen branden grote hoeveelheden koffie op een lopende band bij een temperatuur van ongeveer 600 graden. Kapot branden zoals wij dit gekscherend noemen.

Met een speciaal ontwikkelde koffiebrander worden de koffiebonen van CoffeeUnique juist in kleine oplages bij een temperatuur variërend van 140 tot 280 graden gebrand. Hierdoor krijgt iedere koffieboon de kans om zijn volle smaak vrij te geven. Alle soorten koffie die u in onze webshop vindt, zijn bereid volgens deze slow roast methode. Zo bent u bij iedere bestelling verzekerd van een unieke, karakteristieke smaak.